top of page

Info om Torsås OK:s sommarkontroller

Nu finns 35 fasta kontroller på plats på Gullabokartan. Det är dags för Torsås OK:s populära Sommarkontroller som vi varje år har ute så att man kan träna när man vill.Det är nu 13:e året vi även bjuder in grannklubbar m.fl. att springa på de 35 fasta kontroller som sitter ute. I år är vi på den fina, tuffa och välritade Gullabokartan. Den bjuder på vår tuffaste terräng med sankmarker, steniga områden mm men här finns även mer lättlöpta områden. Det är alltid detaljrikt, orienteringsintensivt och roligt. Även kortare banor får känna på vildmarksterräng.

Kontrollerna kommer att sitta ute till omkring 10 augusti. De består av brädor som är röd/vitmålade. Kartorna finns i klubbstugans gamla glasveranda (ut mot vägen). Första dörren är öppen. Det finns 9 olika banor. Alla utom Extra lång finns i skala 1:10 000 och 1:7500.

 

Banorna utgår från 2 starter: Degerhyltan och Gullabo. En bana från Degerhyltan är i Gul svårighet och det finns även en momentbana från samma start där man möter momenten Brunbild, Korridororm och Kontrollplockning.

I Degerhyltan är samling vid det gamla sågverket där det finns en större plan för parkering. För att hitta till starten Gullabo finns vägvisningskartor i glasverandan. Banorna från Gullabo går i genomsnitt i tuffare terräng.

Kartorna kostar 40:-/st och betalning görs med Swish 073-329 47 00 (ange Sommarkontroller) alternativt i den gröna brevlådan som finns i glasverandan. Detta gäller ej Torsås OK:s medlemmar som springer gratis. Vi ser gärna att alla som springer skriver i gästboken (även Torsås OK:s medlemmar) där ni skriver i datum, namn, klubb, bana, om ni betalat med Swish och mailadress om ni vill ha info från klubben i framtiden.

Vill du veta mer om historiska platser på kartan gå in under länken "Kartor" på Torsås OK:s hemsida.

 

Välkomna ut i de mytomspunna Gullaboskogarna!


Sommarkontroller_2024
.pdf
Ladda ner PDF • 1.10MB

33 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Tjoget 2024

Nybro OK vill tacka alla som ställde upp för att springa i Nybro OK:s Tjogetlag 2024. Kartorna finns nu i klubbstugan samt en tumkompass som var kvarglömd.

Comments


bottom of page