top of page

Om Hitatut

Hittaut är för alla.

Du kan hittaut tillsammans eller själv. Du kan gå, cykla eller springa. Vissa checkpoints är "hjulanpassade" och nås då med cykel, rullstol och barnvagn. Hittaut är gratis och du kan hitta ut hur du vill, när du vill och med vem du vill.

Att komma igång är enkelt.

1. Skapa ett kontot på orientering.se/hittaut för att få möjlighet att registrera checkpointskoderna.
2. Kliv ut genom dörren och börja leta checkpoints!

Genom att registrera dig och koderna har du möjlighet att att vinna priser. Och tack vare ditt deltagande bidrar du till att arrangörerna kan fortsätta arrangera ett av Sveriges största hälso- och friskvårdssatsning.

Vad är då egentligen hittaut?

På varje ort som arrangerar hittaut skapas en speciell karta över stadsmiljön med omnejd. På kartan finns checkpoints (kontrollstationer) som har olika svårighetsgrader. Gröna checkpoints är enklast och oftast placerade utmed vägar eller stigar. Därefter kommer blå och röda checkpoints. De allra svåraste checkpointsen är svarta, en rejäl utmaning för de flesta!

Kartan får du antingen direkt i brevlådan annars hittar du den på utvalda platser på din ort. Gå in på din orts sida och få reda på vart kartorna finns att hämta.  

Samtliga checkpoints består av en stolpe med bokstavskod. Bokstavskoden använder du när du registrerar checkpoints på ditt konto. När checkpoints är registrerade så kan du jämföra sig med andra: dina vänner, kollega eller familjemedlem. Här finns statistik på vem som tagit flest checkpoints, vilket företag som är med och deltar i friskvårdsutmaningen och bland annat hur många nerlagda timmar samtliga utövare har lagt på hittaut . När du registrerar dina koder är du även med i utlottning av priser.

Hittaut finansieras av samarbetspartners och Svenska Orienteringsförbundet i kombination med en stor ideell arbetsinsats från de lokala orienteringsföreningarna. 

 

Här nedan finns en video om hur det går till:

smalandskusten-logga-utan-ar.jpg
hittaut-logga.png
eventor.png
logga_lideniaten.jpg
naturpasset-4.0.png
bottom of page